Blog entry by DMLC Admin

by DMLC Admin - Saturday, 2 December 2023, 4:33 PM
Anyone in the world

Moodle Custom Reports є потужним інструментом, який дозволяє створювати та налаштовувати звіти з різних джерел даних в системі. У поточній версії Moodle 4.3 вже доступно більше десятка джерел даних для побудови звітів, що надає можливості для гнучкого та всебічного аналізу вмісту системи.

Візуальний редактор (Report Builder) для створення Custom Reports дозволяє обирати у зручній послідовності сукупність параметрів з обраного джерела даних, значення яких мають бути представлені у звіті. Передбачено можливість накладання умов, що визначають, які саме дані потрапляють у звіт. Також є засоби фільтрації і сортування даних, що дозволяє виокремити саме потрібні дані та представити їх у зручний для користувача спосіб.

Одним з джерел даних, що використовується найчастіше, є джерело "Курси". Звіти, побудовані на основі даного джерела, дають можливість переглядати сукупність базових параметрів курсів з обраних категорій, адаптуючи відображення інформації під потреби користувача. Є можливість налаштувати звіт так, щоб він відображав лише необхідну інформацію про курси, що спрощує її аналіз та прискорює прийняття відповідних рішень.

Особливості створення та налаштування Custom Reports на основі джерела "Курси" розглядались на вебінарі.

Запис вебінару доступний тут: https://www.youtube.com/watch?v=n_FQ0zXzflQ


[ Modified: Saturday, 2 December 2023, 4:39 PM ]