Blog entry by DMLC Admin

by DMLC Admin - Wednesday, 23 August 2023, 3:44 PM
Anyone in the world

Викладачам, менеджерам та адмінам Moodle добре відома форма вибору користувачів, що використовується у багатьох контекстах, у тому числі при розподілі користувачів на групи, при їх підписанні на форуми викладачем, при додаванні до когорти, призначенні локальних ролей або навчальних планів.

За замовчуванням здійснювати пошук користувачів у цій формі можна лише за іменем або адресою електронної пошти, тобто, фактично, за один раз обирати лише одного користувача. Але у багатьох випадках, коли треба маніпулювати із значними кількостями користувачів, такий спосіб потребує суттєвих витрат часу. Доцільно мати можливість шукати користувачів за значеннями інших, крім імені та адреси електронної пошти, полів профайлу.

Для цього треба змінювати певні налаштування у розділі User policies. Додаткові поля профайлу також, з деякими обмеженнями, можуть використовуватися для пошуку у вищезгаданій формі.

Отже, правильне налаштування User policies дозволяє гнучко керувати критеріями пошуку користувачів та значно спростити і прискорити виконання відповідних операцій. Особливості цих налаштувань розглядалися на вебінарі.

Запис вебінару доступний тут:


[ Modified: Wednesday, 23 August 2023, 3:45 PM ]